Mąka ryżowa - 1000 g - Medfuture

Symbol: 921

Mąka ryżowa to produkt uzyskiwany zmieleniem ziaren ryżu. Jest powszechnie stosowana w kuchni jako alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej. Jest bezglutenowa i często wykorzystywana w kuchni azjatyckiej do wypieku ciast, potraw smażonych oraz jako zagęstnik do sosów.

Cena: 11.77

WariantZobacz również:
szt.
🚚 Darmowa dostaw powyżej 200 zł📦

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
6.5
  • DPD Pickup 6.5
  • Orlen paczka 6.69
  • Paczkomaty 24/7 (Przedpłata na konto) 7.89
  • Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 12.49
  • Kurier DHL 12.99
  • Kurkier DHL (pobranie) 13.99
  • Kurier DPD (Przedpłata na konto) 14

✔︎ Co to jest mąka ryżowa?

Mąka ryżowa to drobno zmielone ziarna ryżu, szczególnie długoziarnistego. Wyróżnia się delikatną konsystencją i neutralnym smakiem. Występuje w wersji białej lub z brązowego ryżu. Jest naturalnie bezglutenowa, dlatego stanowi świetną alternatywę dla osób z nietolerancją glutenu.

✔︎ Dlaczego warto?

  • Bezglutenowa alternatywa – idealna dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu
  • Delikatna konsystencja – sprawdza się jako zagęstnik do sosów i zup
  • Źródło minerałów – potas, wapń, magnez, żelazo
  • Niskotłuszczowa i lekkostrawna
  • W kuchni azjatyckiej – baza do makaronów, ciasta do smażenia, naleśników

✔︎ Dla kogo?

Dla osób na diecie bezglutenowej, dbających o linię oraz szukających lekkostrawnych alternatyw dla tradycyjnych mąk zbożowych. Mąka ryżowa jest także idealna dla dzieci, alergików i wszystkich, którzy lubią eksperymentować w kuchni.

✔︎ Najważniejsze cechy produktu

  • 100% czysta mąka ryżowa – bez dodatków i konserwantów
  • Bezglutenowa – odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu
  • Uniwersalne zastosowanie – do pieczenia, zagęszczania, panierowania
  • Doskonała do kuchni azjatyckiej – m.in. do makaronów i tempury
  • Wartości odżywcze na 100 g: 352 kcal, 79,1 g węglowodanów, 7,2 g białka, 0,7 g tłuszczu
  • Zawiera minerały: potas 104 mg, magnez 23 mg, wapń 7 mg, żelazo 0,4 mg
Parametry:

 

 

Składniki: 100% mąka ryżowa

Masa netto: 1000 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna                                                 

1550 kJ/365 kcal 

Tłuszcz                                

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 

0,1 g

0,4 g

Węglowodany                                                                  - w tym cukry 

81 g

0,9 g

Błonnik

0 g

Białko

8 g

Sól

0 g

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Hiszpania, Holandia, Belgia

Najlepiej spożyć przed końcem: Data ważności znajduje się na opakowaniu.

Producent:
MedFuture sp. z o.o.,
Pl.
Powstańców Śląskich 16-18,

53-314 Wrocław 

 

 

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie