• Migdały całe łuskane 1000 g - Medfuture

Symbol: 849

Zawierają wiele ważnych witamin i minerałów, a także zdrowe kwasy tłuszczowe. Niektóre z ich wielu niesamowitych korzyści zdrowotnych obejmują obniżenie ciśnienia krwi, kontrolowanie poziomu cukru we krwi.

Podstawowy składnik migdały
Zobacz również:
39.90
szt. Dodaj do ulubionych
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 6.5
DPD Pickup 6.5
Orlen paczka 6.69
Paczkomaty 24/7 (Przedpłata na konto) 7.89
Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 12.49
Kurier DPD (Przedpłata na konto) 14
Kurier DPD (Pobranie) 15
Produkty firmy Medfuture

🚚 Darmowa dostaw powyżej 200 zł
📦 Wysyłka już od 6,69 zł!

Zostaw telefon

imageimageimage

Migdały są nasionami drzewa migdałowego i pochodzą z Bliskiego Wschodu. Drzewo to rośnie głównie na obszarach podzwrotnikowych, gdzie kwitną inne rośliny, takie jak tytoń, oliwki czy pomarańcze.

Migdały są źródłem szerokiej gamy składników mineralnych, w tym manganu, magnezu, miedzi, wapnia i fosforu. Skórka migdałów ma wysoką zawartość błonnika, który pomaga w prawidłowym trawieniu. Ponadto zawierają witaminę E, ważny przeciwutleniacz, który pomaga zapobiegać odkładaniu się cholesterolu w naszych tętnicach, pomagając w ten sposób chronić serce.

Czy lepiej jeść migdały obrane, czy nieobrane?

Migdały są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy, które mogą spowolnić proces starzenia i mogą zmniejszyć ryzyko różnych chorób, w tym raka. Witamina E jest najważniejszym przeciwutleniaczem w organizmie, a migdały są jednym z jej najcenniejszych źródeł.

Jednak większość antyoksydantów znajduje się w skórce migdałów, dlatego spożywanie migdałów bez skórki pozbawia nas wielu dobroczynnych dla organizmu substancji. Jeśli możesz, jedz migdały ze skórką są wtedy zdrowsze.

Skład migdałów

Migdały zawierają różnorodne składniki odżywcze i są bogate w różne witaminy. Jedna garść migdałów (28 g) zawiera:

3,5 g błonnika

6 g białka

14 g tłuszczu (w tym 9 g kwasu jednonienasyconego)

37% RWS* witaminy E

32% RWS*  manganu

20% RWS* magnezu

Fosfor, witamina B2, miedź

* Referencyjne Wartości Spożycia

Garść migdałów zawiera tylko 2,5 g węglowodanów i ma wartość energetyczną 161 kalorii. 

Blog

Nasiona, pestki i orzechy - korzyści zdrowotne

image

Migdały - dlaczego warto włączyć je do diety?

image

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna                                                 2575 kJ/ 623 kcal

Tłuszcz                                                                              55,7 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone                                    4,5 g

Węglowodany                                                                        5 g

- w tym cukry                                                                        3,5 g

Błonnik                                                                                 8,8 g

Białko                                                                              21,1 g

Sól                                                                                   0,025 g 

Składniki:

100% migdały całe

Masa netto::

1000 g

Warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia:

Hiszpania, USA lub Australia

Najlepiej spożyć przed końcem:

Data ważności znajduje się na opakowaniu.

Producent:

MedFuture sp. z o.o., Pl. Powstańców Śląskich 16-18, 53-314 Wrocław

  • Świetna jakość!
    KINI828 (2023-03-07)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena