-
Orzechy nerkowca naturalne 500 g - Medfuture
Orzechy nerkowca mają bardzo niską kaloryczność, ale jednocześnie są bogate w minerały i witaminy takie jak magnez, żelazo, potas, cynk, a także witaminy z grupy B, niacyna, kwas pantotenowy, nienasycone kwasy tłuszczowe.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 6.5 |
Produkty firmy Medfuture | |
Kod kreskowy | |
EAN | 5905316201934 |
🚚 Darmowa dostaw powyżej 200 zł
📦 Wysyłka już od 6,69 zł!
Zostaw telefon |
Orzechy nerkowca mają pozytywny wpływ na cały nasz organizm. Pomimo tego, że połowę ich składu stanowią tłuszcze, pomagają w odchudzaniu. Jednocześnie zapobiegają tworzeniu się kamieni żółciowych, a badania naukowe potwierdziły, że są również skutecznym bojownikiem w walce z nowotworami przewodu pokarmowego.
Korzyści i wpływ orzechów nerkowca na zdrowie
1. Nerkowce zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych
Regularne spożywanie orzechów nerkowca może prowadzić do zmniejszenia ryzyka związanego z chorobami serca, wysokim poziomem cholesterolu, wysokim ciśnieniem krwi lub otyłością.
2. Pomagają w walce z cholesterolem
Nerkowce mogą obniżyć „zły” cholesterol LDL i poprawić „dobry” cholesterol HDL. Orzechy zawierają związki fitosterolowe, które stabilizują komórki i zapobiegają wchłanianiu cholesterolu.
3. Zapobiega tworzeniu się kamieni żółciowych
Spożywanie orzechów, w tym nerkowców, zmniejsza ryzyko wystąpienia kamieni żółciowych.
4. Mają wysoką zawartość tłuszczu, ale pomagają w odchudzaniu
Orzechy mają wysoką zawartość tłuszczu, prawie 46%. Jednocześnie są również bogate w inne składniki odżywcze, zawierają dużo minerałów i kwasów tłuszczowych, które sprzyjają odchudzaniu.
5. Już 2 porcje tygodniowo mogą zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka
Regularne spożywanie orzechów, w tym orzechów nerkowca, wiąże się z mniejszym ryzykiem zachorowania na raka, zwłaszcza przewodu pokarmowego (rak wątroby i rak jelita grubego).
6. Są doskonałym źródłem witaminy K, która jest ważna dla kości
Orzechy nerkowca zawierają wapń, magnez i potas – szereg substancji niezbędnych do utrzymania zdrowych kości, które zapobiegają demineralizacji kości. Ponadto orzechy nerkowca są doskonałym źródłem witaminy K, a zaledwie 1/4 szklanki orzechów nerkowca zapewnia ponad 12% zalecanego dziennego spożycia tej witaminy. Witamina K wraz z wapniem utrzymuje kości w dobrej kondycji, zapewnia ich wystarczającą mineralizację i chroni przed złamaniami czy osteoporozą.
7. Wspierają zdrowe funkcjonowanie mózgu
Prawidłowe funkcjonowanie mózgu zależy od stałej podaży zdrowych kwasów tłuszczowych z pożywienia. Orzechy, w tym orzechy nerkowca, są jednymi z najbogatszych w tłuszcz naturalnych pokarmów roślinnych.
8. Zmniejszają ryzyko cukrzycy
Orzechy nerkowca są bogatym źródłem tłuszczów jednonienasyconych (MUFA), które spowalniają uwalnianie krwi do krwiobiegu. Przeciwcukrzycowe właściwości orzechów nerkowca działają dzięki substancjom hydro-etanolowym w postaci kwasu anarkadowego, który kontroluje rozprzestrzenianie się glukozy w organizmie.
Blog
Nasiona, pestki i orzechy - korzyści zdrowotne |
Orzechy nerkowca - właściwości zdrowotne i odżywcze |
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna 2502 kJ/ 603 kcal Tłuszcz 46,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2 g Węglowodany 29,7 g - w tym cukry 5 g Błonnik 3 g Białko 15,3 g Sól 0,04 g |
Składniki: |
100% orzechy nerkowca |
Masa netto:: |
500 g |
Warunki przechowywania: |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Kraj pochodzenia: |
Wietnam lub Indie lub Mozambik |
Najlepiej spożyć przed końcem: |
Data ważności znajduje się na opakowaniu. |
Producent: |
MedFuture sp. z o.o., Pl. Powstańców Śląskich 16-18, 53-314 Wrocław |