-
Spirulina Organic BIO - 60 kapsułek - Pureline Nutrition
Spirulina wyróżnia się wysoką zawartością białka. W jej składzie nie brakuje również składników mineralnych - głównie magnezu, witamin, a także substancji detoksykujących i antyoksydantów.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 6.5 |
Pureline Nutrition | |
Kod kreskowy | |
EAN | 5905316210554 |
🚚 Darmowa dostaw powyżej 200 zł
📦 Wysyłka już od 6,69 zł!
Zostaw telefon |
Spirulina to niebiesko-zielona alga. Zawiera dużą ilość białka (55 do 75%), łatwo przyswajalne dla organizmu witaminy (szczególnie z grupy B, C, D, E, beta-karoten), a także wapń, chrom, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor, selen, sód, cynk i potas. Spektrum składników alg jest naprawdę duże: enzymy, nienasycone kwasy tłuszczowe, bioflawonoidy, kwas foliowy i lonolowy (GLA i CLA), chlorofil (przeciwutleniacz i działanie przeciwalergiczne) oraz inne substancje roślinne.
Spirulina pełni wiele przydatnych funkcji dla organizmu człowieka. Zawarte w wodorostach pigmenty działają oczyszczająco z toksyn oraz jako bardzo silny antyoksydant wspierający odporność, doskonale sprawdzający się w profilaktyce nowotworów oraz wspomagający metabolizm i trawienie.
Spirulina stymuluje powstawanie komórek macierzystych, może zmniejszać niekorzystne skutki radioterapii i chemioterapii oraz wspomaga naprawę uszkodzonych komórek DNA. Badania laboratoryjne wykazały, że działa przeciwko grypie i wirusowi HIV. Jako źródło witaminy B wpływa na regenerację komórek centralnego układu nerwowego. Pomaga także obniżyć poziom cukru we krwi oraz złego cholesterolu (LDL) i trójglicerydów.
Często stosowana jest przez osoby z osłabioną odpornością, niedoborami żelaza lub osoby stosujące różne diety prozdrowotne. Jako środek detoksykujący jest odpowiednia dla palaczy, osób pijących duże ilości alkoholu lub regularnie przyjmujących leki. Spirulina działa przeciw marskości wątroby i uszkodzeniom wątroby. Polecana jest wegetarianom, gdyż zawiera dużą ilość białka. Zawiera także wszystkie kluczowe pierwiastki potrzebne do wytworzenia hemoglobiny i łagodzi anemię. Spirulina zmniejsza wpływ środowiska na organizm i spowalnia proces starzenia. Zawarta fenyloalanina zmniejsza apetyt i pomaga w odchudzaniu.
Blog
Spirulina – właściwości, zastosowanie i przeciwwskazania
Chlorella i spirulina - dlaczego warto je łączyć?
Składniki aktywne |
Zawartość w 1 kapsułce |
*RWS |
---|---|---|
Mikroalgi spiryliny zwyczajnej |
500 mg |
|
Składniki: |
Sproszkowane suszone mikroalgi spiruliny (Spirulina platensis), otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: celuloza mikrokrystaliczna) |
Zalecane spożycie: |
1 kapsułka dziennie, najlepiej spożyć przed posiłkiem popijając dużą ilością wody. |
Postać: |
Kapsułki |
Zawartość opakowania: |
60 kapsułek |
Masa netto |
34,8 g |
Warunki przechowywania: |
Produkt przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym miejscu, w temperaturze od 5 do 25°C. Chronić przed dostępem światła i wilgoci. |
Ostrzeżenia: |
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Nie spożywać w przypadku dolegliwości lub uczulenia na którykolwiek ze składników suplementu diety. Produktu nie powinny spożywać dzieci. Przed zastosowaniem produktu do spożycia, epileptycy, matki karmiące i kobiety w ciąży powinny skonsultować się z lekarzem. |
Najlepiej spożyć przed końcem: |
Znajduje się na opakowaniu. |
Kraj pochodzenia: |
Chiny |
Producent: |
Medfuture Sp. z o.o. Pl. Powstańców Śląskich 16-18 53-314 Wrocław |