• Podbiał liść cięty 50 g - Medfuture

Symbol: 703
Podstawowy składnik podbiał
Zobacz również:
6.80
szt. Dodaj do ulubionych
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 6.69
Orlen paczka 6.69
Paczkomaty 24/7 (Przedpłata na konto) 7.89
Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 12.49
Kurier DPD (Przedpłata na konto) 14
Kurier DPD (Pobranie) 15
Produkty firmy Medfuture

🚚 Darmowa dostaw powyżej 99 zł

Zostaw telefon

imageimageimage

Na co pomagają liście podbiału:

  • pomaga w walce z kaszlem i ułatwia odkrztuszanie
  • polecany jako suplement na zapalenie krtani, oskrzeli czy astmę
  • jest bogatym źródłem antyoksydantów i wspomaga obronę organizmu
  • reguluje trawienie
  • jest przydatny przy infekcjach pochwy
  • dezynfekuje rany i łagodzi skórę
  • poprawia jakość włosów i skóry
  • działa korzystnie na stany zapalne żył (działa przeciwzapalnie)
  • pomaga w leczeniu reumatyzmu, bólu stawów, artrozy i dny moczanowej
  • ma działanie moczopędne, przeciwskurczowe i przeciwastmatyczne
  • działa antyalergicznie
  • wspomaga leczenie cukrzycy

 

Liście podbiału zawierają m.in. śluz, goryczki, garbniki, cholinę, cukry, polisacharyd inulinę czy kwasy organiczne (mlekowy, jabłkowy, kawowy, galusowy czy winowy).

 

Liście podbiału znane były w medycynie już w czasach Hipokratesa jako środek na suchy kaszel. Dziś są używane zarówno do użytku wewnętrznego, jak i zewnętrznego.

Napar z podbiału

Napar z podbiału może być stosowany przy suchym kaszlu, podrażnieniu górnych dróg oddechowych lub chrypce. Do przygotowania wystarczy jedna łyżka liści, które wsypujemy do szklanki i zalewamy wrzącą wodą. Napar parzymy pod przykryciem przez około 15 minut. Po przygotowaniu możemy go pić 3-4 razy dziennie.

Zewnętrzne zastosowanie

 

Zewnętrznie okłady z podbiału mogą być stosowane na wrzody, trudno gojące się rany, egzemy czy stany zapalne żył. Działają przeciwzapalnie, wspomagają epitelializację tkanek i przyspieszają gojenie ran. 

Składniki:

100% Podbiał liść cięty (Tussilago farfara)

Smak:

nieco gorzkawy

Sposób użycia:

Napar: Pół łyżki liści podbiału zalać szklanką wody o temperaturze pokojowej podgrzewać pod  przykryciem przez 30 minut, potem odcedzić. Pić od dwóch do czterech razy dziennie po pół szklanki płynu. Ten sam odwar można stosować do okładów. Przy obrzęku stóp zaleca się kąpieli z dodatkiem podbiału, a dla złagodzenia bólów spowodowanych chorobą żył – stosuje się okłady, chłodzące lub  nacieranie.

Ilość netto:

50 g

Kraj pochodzenia:

Bułgaria

Przeciwwskazania:

Podbiał pospolity nie powinien być jednak podawany dzieciom poniżej 12. roku życia oraz kobietom w ciąży i karmiącym piersią.

Sposób przechowywania:

Należy przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i  zacienionym miejscu

Najlepiej spożyć przed końcem:

Data znajduje się na opakowaniu

Producent:

Medfuture Sp. z o.o. Pl. Powstańców Śląskich 16-18 53-314 Wrocław
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.